Hos Tolstruphus arbejder vi med veldokumenterede pædagogiske metoder og tilgange, der sikrer en struktureret, ressourcefokuseret, anerkendende og helhedsorienteret indsats.
Systemisk tilgang med KRAP som metode er udgangspunktet for vores forståelse af- og samarbejde med beboerne, og for hvordan vi indarbejder vores faglige og personlige kompetencer. Vores arbejde bygger på en helhedsorienteret tilgang, hvor vi kombinerer vores kompetencer, metoder og tilgange for at understøtte beboernes udvikling, trivsel og selvstændighed.
Udvikling og trivsel sker bedst i et miljø, der både er trygt og motiverende. Ved at kombinere anerkendende, kognitive og neuropædagogiske metoder skaber vi en hverdag, hvor den enkelte beboer får mulighed for at udvikle sig i stabile og strukturerede rammer. Vi lægger stor vægt på, at beboerne oplever deres egen progression, opbygger mestringsstrategier og får en meningsfuld hverdag med muligheder for personlig vækst.
Systemisk tænkning har som grundantagelse, at adfærd, tanker, følelser og oplevelser af situationer ikke kan forstås isoleret, men skal ses som elementer i større systemer. Med systemer menes alle kontekster, mennesker er i – eller har været i. Det kan fx dække over sociale kontekster med familie, venner eller på en arbejdsplads. At arbejde systemisk vil sige at tænke i helheder, relationer og sammenhænge, og hvordan disse indbyrdes kan påvirke hinanden.
Den narrative metode hjælper os med at få viden om beboernes levede liv og kan give os og beboerne en forståelse for eventuelle mønstre i tanker, følelser og handlinger. Ved at være undersøgende og nysgerrige på beboernes historier, tanker og følelser, opnår vi en dybere forståelse af deres indefra-perspektiv.
Vi bruger den systemiske tilgang og narrative metode i forbindelse med vores bio-psyko-sociale helhedsforståelse af beboerne og til at støtte beboeren i at have øje for sammenhænge i deres og andres reaktionsmønstre.
Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik
KRAP er en central metode hos Tolstruphus. Den kognitive tilgang kombineret med en ressourcefokuseret og anerkendende pædagogik gør det muligt at arbejde systematisk med beboernes individuelle udvikling. Brug af KRAP på Tolstruphus:
KRAP understøtter i høj grad vores systemiske og narrative tilgang. Via metoden er vi undersøgende og nysgerrige på livshistorier og på hinandens indefra-perspektiver, og hvordan “systemer” påvirker hinanden i en større sammenhæng.
Alle fastansatte har været på kursus i KRAP ved Specialistgruppen KRAP Danmark. Socialpædagog Jan Sørensen og Psykolog Ida Korsbæk
Den systemiske tilgang er fundamentet for vores arbejde. Vi ser mennesket i en større sammenhæng og forstår, at omgivelser og relationer har stor betydning for udvikling. Vi arbejder med:
Gennem narrative metoder hjælper vi beboerne med at forstå og bearbejde deres egen historie. Dette skaber grobund for en positiv identitetsudvikling og nye handlemuligheder.
Vi arbejder med jeg-støttende samtaler og social træning, hvor beboerne lærer at navigere i dagligdagens udfordringer. Dette inkluderer:
For at sikre den bedst mulige støtte til vores beboere arbejder vi ud fra en neuropædagogisk forståelse, hvor vi tager højde for den enkeltes kognitive funktioner og udviklingsmuligheder. Dette indebærer:
For at sikre en målrettet indsats arbejder vi systematisk med dokumentation:
"Det vigtigste for os er at møde hver beboer dér, hvor de er, og give dem de rette værktøjer til at udvikle sig. Når vi kombinerer KRAP, systemisk tilgang og neuropædagogik, skaber vi en stærk ramme for personlig vækst og livskvalitet."
Socialpædagog / Tolstruphus
© 2025 | Tolstruphus.dk